Totul despre masinile de cusut

Aveti nevoie de o masina de cusut, tipuri de masini de cusut, cum sa alegeti o masina de cusut, de unde sa cumparati o masina de cusut

Aveti nevoie de o masina de cusut pentru a confectiona haine? In teorie, nu. La urma urmei, oamenii au reusit sa faca croitorie sute de ani inainte de inventarea masinii de cusut.

In practica, da. Cusutul hainelor cu mana inca se mai practica – bine, daca va face placere si aveti timp. Cusutul de mana poate fi foarte linistitor, este mult mai portabil decat o masina de cusut astfel incat poate fi bun de realizat atunci cand faceti naveta. Cu toate acestea, pentru a face mai multe haine, v-as recomanda sa faceti rost de o masina de cusut chiar daca sunteti incepatori.

Optiuni intre a imprumuta sau a cumpara o masina de cusut

S-ar putea sa fiti nevoiti sa imprumutati o masina de cusut de la prieteni sau de la alti membri ai familiei – ciudat, oamenii care au masini de cusut de multe ori nu par a le folosi foarte mult. Este bine sa vedeti daca va place sau nu croitoria inainte de a face un pas hotarator si sa cumparati o masina de cusut.

O alta optiune ar fi sa cumparati o masina la mana a doua. Magazinele de caritate le vand, adesea, pentru un pret de aproximativ de 30 lire sterline. Ati putea pune, de asemenea, o cerere pe Freecycle in cazul in care exista un grup in zona voastra. Daca achizionati o masina de cusut de mana a doua, asigurati-va ca exista un manual. Daca nu exista nici un manual, ati putea face rost de o copie on-line – unele pot fi descarcate gratuit de pe site-urile producatorilor. Pe Google gasiti marca si numarul modelului (de exemplu, “manual pentru masina JanomeJ23S”).

Daca va decideti sa cumparati o masina noua, ati putea cumpara un model decent. Nu exista niciun argument in achizitionarea unei masini de cusut foarte ieftine. Exista multe alegeri disponibile si puteti obtine o masina buna pentru aproximativ 250 lire sterline.

Cele mai bune masini de cusut pentru incepatori

Toate masinile vandute acum sunt elctronice – le conectati la o priza si puneti in functiune motorul folosind o pedala de picior. Exita o mare alegere de facut intre: masini non-cumputerizate sau masini computerizate.

Ceea ce intr-adevar cumparati depinde de ceea ce vreti sa coaseti si de cat de mult doriti sa cheltuiti. Masinile decente non-computerizate tind sa fie simplu de utilizat si costa aproximativ 150-300 lire sterline. Masinile electronice/computerizate sunt mai scumpe (incepand de la aproximativ 300-350 lire sterline) si pot face o gama mult mai larga de ochiuri. Sentimentul meu este ca pentru incepatori o masina de cusut non-computerizata este probabil tocmai bine.

Unele dintre cele mai mari marci de masini de cusut includ: Brother, Elna, Singer, Janome, Pfaff, Viking Husqvarna.

Diferite persoane au masini favorite dar cred ca toate aceste marci sunt destul de bune. Am avut un Janome 419S (foarte similar cu acesta, Janome 423S) in ultimii zece ani si am fost foarte multumita de el. Acesta costa in jur de 200 lire sterline si este o masina destul de robusta, simplu de urtilizat, cu un manual cu instructiuni foarte clare.

Cum sa cumparati o masina de cusut

V-as recomanda sa mergeti la un magazin si sa aruncati o privire la masinile de cusut pentru a va face o idee despre ceea ce este disponibil. Incercati magazinele de cusut locale sau magazinele John Lewis.  Cu toate acestea intrati in mai multe magazine inainte de a cumpara deoarece pot exista unele oferte bune disponibile. Magazine bune online sunt Jaycotts si Sewing Machines Direct.

Asigurati-va ca faceti proba oricarei masini de cusut la mana a doua (masina second-hand) inainte de a o cumpara – nu cumparati o masina netestata cu exceptia cazului in care aceasta este foarte ieftina si va puteti permite sa va asumati riscul.

La ce sa va uitati cand cumparati o masina de cusut

Sa aiba piese numai din metal – o masina de cusut de buna calitate va avea o cutie de plastic care acopera un corp numai din metal. Cele mai ieftine masini folosesc un sasiu si piese din plastic – evitati-le pe acestea deoarece sunt cam slabe.

Control de reglare a vitezei – este esential in opinia mea, mai ales pentru incepatori, astfel incat sa puteti incetini pentru bucatile de material mai complicate. Este important daca vreti ca masina sa coase mai repede atunci cand apasati mai puternic pe pedala de picior.

Coaserea butonierelor intr-un singur pas – multe masini noi au aceasta caracteristica si sunt mult mai usor de utilizat decat masinile care cos butonierele in patru pasi.

Pozitii multiple ale acului – aceasta este o caracteristica foarte utila. Fiind capabile sa schimbe pozitia acului aceste masini pot ajuta intr-adevar la coaserea tivului, la cusaturi decorative si la inserarea fermoarelor. Masina mea de cusut are doua pozitii – centru si stanga – si mi se pare ca folosesc mult aceasta flexibilitate.

Garantie – asigurati-va ca masina de cusut este insotita de o garantie, mai ales daca o cumparati dupa o oferta speciala online. Garantia standard este de 20 de ani pentru mecanica, 2 ani pentru partea electrica si 1 an pentru perioada de lucru.