Schimbarea nuantei parului prin mijloace naturiste

Schimbarea nuantei parului prin mijloace naturiste

0 855

Din aceleasi motive pentru care va supuneti tratamentului cosmetic naturist, adica pentru a avea un chip mai placut pentru cei din jur, doriti o discreta schimbare a culorii parului.

Nu se recomanda sa se coloreze parul intr-o alta culoare decat cea fireasca, deoarece vopsitul repetat, cu toate balsamurile folosite, va degrada in timp calitatile firului de par. Schimbarea nuantei, care sa se apropie de culoarea normala, schimbare realizata prin procedee naturiste, nu numai ca nu va schimba calitatile firului de par, dar ii va intari radacina, astfel incat nu va mai exista pericolul raririi firelor de parului.

par natural

 Se poate obtine o nuanta mai deschisa, procedand astfel: se prepara decoct din 2 linguri de frunze de maces maruntite si o cana de apa rece, se fierb 20-30 de minute, completand apa evaporata, apoi se strecoara; la acest decoct se adauga doua linguri de otet sau zeama de la o lamiie, amestec care va fi aplicat pe parul spalat, dar neclatit; se asteapta 2-3 minute, apoi se clateste parul; se repeta saptamanal, la fiecare spalat.

Decoctul de maces poate fi inlocuit cu infuzie mai concentrata de musetel (4 linguri de musetel peste care se toarna 250 ml de apa clocotita), careia i se mai adauga, de asemenea, otet sau lamiie.

par frumos

Acest procedeu de schimbare progresiva a nuantei parului nu ii modifica insusirile naturale si, in plus, are darul de a usca parul gras, firul devenind elastic si matasos. Dupa ce se obtine nuanta dorita, parul se va clati doar dupa spalat, intii cu apa, apoi cu decoctul de maces sau infuzia de musetel (1 litru), la care se va adauga numai 1 lingura de otet sau 1 lingura de zeama de lamiie. Acest procedeu poate fi aplicat si de catre barbati.

Se poate obtine nuanta naturala  mai inchisa procedand in felul urmator: dupa spalare, parul se clateste cu apa, apoi cu 1 litru de apa calda la care se adauga o lingura de otet, apoi se clateste iarasi cu apa, dupa care se inmoaie parull, timp de 5-10 minute, in decoct cald, preparat din frunze de nuc (5 linguri de frunze de nuc maruntite se fierb in 250 ml de apa timp de 20-30 de minute, se strecoara, se adauga apa evaporata), dupa care parul nu se sterge, ci doar se tamponeaza usor, apoi se usuca.

Procedeul, ca si in cazul anterior, se repeta dupa fiecare spalare, pana la obtinerea nuantei dorite. Acest procedeu da stralucire si elasticitate, mai ales parului uscat si friabil, dar nor­malizeaza si functiile glandelor pilosebacee in cazul parului seboreic. Poate fi aplicat si de barbati.

Culoarea parului

Cand parul a incaruntit in totalitate, este de preferat, tot pentru sanatatea lui, sa nu mai fie supus vopsitului. Firul de par albit este deja un fir mai slab, mai friabil si se frange usor la pieptanat; vopsirea il degradeaza si mai mult, afectand si radacina. Parul incepe sa cada, fara a mai putea fi regenerat prin nici un tratament. Chiar incretitul artificial (permanentul) are un efect negativ asupra unui astfel de par.

Spalat saptamanal, periat de doua ori pe zi, „coafat” doar cu ajutorul bigudiurilor montate imediat dupa clatit, parul alb ofera persoanei distinctie. Si in cazul parului albit, spalatul se va face numai cu sampoane pe baza de plante sau cu sulf (in cazul in care parul este gras), iar clatitul cu apa va fi completat de clatitul cu apa calda (1 litru) si otet (1 lingura), chiar si bors (1 litru), cand parul are tendinta de a se rari.

Este de preferat ca linia parului (coafura), mai ales in cursul saptamanii, sa fie cat mai lejera, fara agrafe, pentru aerisirea parului. Coafurile mai deosebite pot fi adoptate in ocazii speciale, dar si atunci se recomanda evitarea „tapatului”. Parul incalcit prin tapat este greu de pieptanat si de periat in vederea intretinerii sanatatii lui. Firele parului astfel incalcit, la pieptanat pot ti rupte, chiar si smulse.

Un par ingrijit, lucios si matasos, pieptanat in toate directiile in fata oglinzii „va spune” singur care este linia coafurii ce va avantajeaza. Incercati!