Portretul, in viziunea fotografilor profesionisti

Portretul, in viziunea fotografilor profesionisti

0 223

Fotografii profesionisti profita intotdeauna de locatie atunci cand isi fac meseria, indraznesc si imping intotdeauna limitele. Ai simtit vreodata ca ai prea multe “instantanee” ale familiei tale si iti doresti ca o fotografie cu aspect mai profesional sa ocupe locul in rama? Sau poate ca vrei sa arati bine intr-o fotografie pentru revista companiei sau pe site. Oricare ar fi motivul pentru care ne dorim, fotografii profesionisti stiu intotdeauan cum sa ne ofere. Un studio foto si o tona de surse de iluminat scumpe nu sunt absolut neceesare. Cu talent si cu utilizarea inteligenta a echipamentului, cu incadrari bine gandite si acordarea atentiei cuvenite, un profesionist poate obtine cele mai bune portrete.

Care este secretul

Setarea aparatului de fotogrfiat. In cazul in care circumstantele o permit, se foloseste o viteza ISO lenta. In lumina naturala, se folosesc optiuni ca shade sau, un balans alb, toate acestea ducand la culori mult mai calde in fotografiile obtinute.

Obtinerea iluminatului corect. Cei suficient de norocosi sa aiba un studio foto isi pot controla cu precizie iluminatul. Restul gasesc lumina potrivita la fata locului, cautand adeseori surse consistente si un iluminat difuz. Lumina corecta, aspra, a soarelui va provoca umbre urate pe care le va arunca pe fata subiectului. De aceea, profesionistii in fotografie evita lumina directa a soarelui indiferent de directia din care vine. In afara celor cateva ore de lumina blanda in primele ore ale diminetii si dupa-amiaza, lumina naturala este in mare masura nefavorabila pentru realizarea de fotografii tip portret. Privind in lumina soarelui, subiectul poate privi chioras, iar expunerea nu va fi consistenta. Din orice unghi, se va arunca umbra dura pe fata subiectului, obtinand doar ochi rosii de vampir. Zilele in care cerul este acoperit de nori sunt ideale pentru a fotografia porterte in natura, pentru ca norii vor difuza lumina soarelui.

Confortul subiectului este un aspect delicat, de care fotografii profesionisti nu uita niciodata. Un subiect confortabil se va simti mai fericit, mai relaxat si mai putin “pozat”. Acest lucru se va reflecta in fotografii si portrete mult mai bune. Tine subiectul ocupat cu ceva. Persoanele care au ceva in maini isi relaxeaza umerii mai mult si se simt mai putin ciudat decat ar fi in cazul in care stau in picioare fara sa faca nimic. Cand se realizeaza fotografii ale corpului, subiectii pot tine ceva relevant pentru ei ca persoan: de exemplu, un director ar putea tine o carte, un copil ar putea tine un ursulet de plus, un fotograf ar putea tine un aparat de fotografiat. Daca nu etse vorba de intreg corpul, cu atat mai bine. Isi pot tine mainile ocupate cu orice.

Fotografia este o arta, nicidecum un set de metode. Pentru fotografii si portrete uimitoare apeleaza la profesionisti.