Paul Smith

Se spune ca, pentru a reusi trebuie sa iti doresti din tot sufletul acel lucru. Fals! Poti sa ajungi un nume de referinta intr-un domeniu si fara sa vrei asta: Paul Smith este un exemplu perfect.

De mic, Paul isi doreste sa devina ciclist de performanta. Nu pentru a castiga Turul Frantei, ci doar pentru a merge pe bicicleta toata ziua (se vede deja ca e ambitios !). Si, bineinteles, la 16 ani se lasa de scoala. De ce? Sa mearga pe bicicleta, de dimineata pana seara. Toate bune si frumoase, pana ce un accident pune punct carierei lui de ciclist. Sase luni de spitalizare, urmate de cativa ani de taiat frunze la caini, ii asigura un stralucit viitor de somer.

Dar o intalneste pe Pauline Denyer (un nume promitator), licentiata la Colegiul Regal de Arte, care il aduce pe calea cea buna: astfel, desi e angajat in doua – trei locuri in acelasi timp, Paul urmeaza si cursuri de design.paul smith

In 1970, Smith are douazeci si trei de ani si primul sau magazin (datorita cui oare?) unde vinde o multime de articole de marca si … cateva dintre creatiile proprii. Se pare ca asta place oamenilor.

Apoi, bineinteles, Paul nu mai trebuie decat sa-si faca o marca de succes din propria semnatura, ceea ce se si intampla dupa ce lanseaza prima colectie. Pe langa faptul ca place si barbatilor, noul designer ii face sa descopere ca datorita lui pot purta, din fericire (sau din nefericire, e discutabil), haine colorate, margelute, dungulite, floricele si broderii.

Hainele lui Paul devin astfel singurul lucru care il au in comun David Bowie, Tony Blair si Alain Souchon. De-a lungul timpului, Paul Smith se dezvolta considerabil (in fine, mai ales din punct de vedere economic). Compania lui valoreaza 330 milioane de euro, dar Paul viseaza in continuate sa devina ciclist!