Pasii pentru organizarea unei nunti perfecte

Pasii pentru organizarea unei nunti perfecte

0 1042

Ti-ai gasit, in sfarsit, alesul inimii. Dincolo de bucuria momentului atunci cand, in genunchi, iti pune pe deget inelul ce te transforma din iubita in logodnica, incepe stresul pentru organizarea marelui eveniment ce te va transforma din logodnica in sotie.

casatoriti

In primul rand, aloca suficient timp organizarii evenimentului. Pentru ca majoritatea restaurantelor nu au locuri libere in anul curent, ci doar in cel urmator, ai cam un an la dispozitie sa te gandesti la cum sa faci o nunta perfecta. Trebuie sa iti alegi locatia si sa inchiriezi sala, altfel risti sa nu mai gasesti locuri libere la data pe care ti-o doresti. In cazul in care vrei sa faci nunta cat mai repede, este bine sa urmaresti anunturile din media, pentru ca de foarte multe ori se intampla ca anumite persoane sa anuleze evenimente precum nunti sau botezuri si sa cedeze sala, asa ca, daca ai putin noroc, poti gasi acolo.

Oricum aveai o idee despre numarul invitatilor pe care ii veti avea, insa este bine sa ii treceti punctual pe o lista, ca sa vedeti exact cati sunt. Este important acest aspect, atat pentru asezarea lor la mese, cat si pentru numarul de invitatii pe care va trebui sa le trimiteti.

Bugetul este un aspect care se stabileste in functie de marimea nuntii. Cu cat sunt mai multi invitati, cu atat si bugetul va fi unul mai mare. Este bine sa fiti foarte prudenti cu banii pentru nunta si sa nu faceti cheltuieli inutile. Sunt anumite lucruri care nu conteaza atat de mult pentru bunul mersa al petrecerii, asa ca este bine sa faceti economie pe unde se poate. Meniul, mancare si bautura, dar si muzica trebuie sa fie de foarte buna calitate, pentru ca aceste detalii ii fac pe invitatii vostri sa se simta bine.

Cununia civila este si ea o parte importanta din nunta, asa ca trebuie sa stabiliti daca doriti sa o faceti in aceeasi zi sau daca o veti face separat. Exista diverse motive pentru care oamenii doresc sa faca separat aceasta cununie, iar principalul este evitarea aglomerarii in ziua respectiva. Nunta este un eveniment care produce foarte multa oboseala, asa ca daca le poti face separat, ar fi bine sa o faci.

aranjament_pahare

Detaliile precum desfasuratorul activitilor din ziua respectiva sau aranjamentele de pe masa nu sunt atat de importante si pot fi lasate mai spre finalul listei de rezolvat. In cazul in care simtiti ca nu va descurcati, nu ezitati sa apelati la serviciile unui organizator de evenimente.