Imbracaminte pentru iarna – Bojana Sentaler Nikolic

Bojana Sentaler Nikolic, designer nascut in Belgrad si stabilit in Toronto, isi face propria sa linie de haine de lux, creatii realizate unicat cu finisaje manuale, inspirata de inegalabilul Karl Lagerfeld. In urma cu cinci ani aceasta lucra in mass-media, in Dubai. In timpul unei intalniri cu acesta, ea a incercat sa discute si despre cariera ei, despre scoala pe care o avea si despre faptul ca era fascinata de moda. In momentul in care Karl ia spus ca nu are nici o scoala speciala in moda si design, Bojana Sentaler Nikolic a inteles ca este momentul pentru  un nou inceput in viata ei, iar in 2009 a lansat Sentaler.

sentalerCeea ce a dus la realizarea acestui proiect a fost lipsa pe care ea resimtit-o pentru imbracamintea de exterior pentru anotimpul rece. „Straturile de lana nu erau destul de calduroase si jachetele nu erau destul de elegante.” Isi aminteste cu groaza cum nu ii placea iarna din cauza acelor jachete pe care le purta toata lumea.

A plecat intr-un stagiu de sase luni in America de Sud pentru a cerceta tesaturile. Abia in Peru a gasit ceea ce si-a dorit cel mai mult, fibre de alpaca, fibre de care s-a indragostit pe loc si de care nu s-a mai despartit. Aceasta fibra, spune ea, tine mult ,mai cald, este mult mai usoara si mult mai durabila decat lana.

palton iarna

Cu mult curaj  abordeaza moda anilor 40 pentru acest sezon. Tinutele sale feminine sunt clar inspirate din moda masculina, gulere inalte, siluete supradimensionate si o paleta de culori minimala. O mare parte din creatii sunt realizate in „noul negru”, asa numeste ea o nuanta de bleumarin.

haine iarna

Bojana Sentaler Nikolic recunoaste ca, Karl Lagerfeld a fost cel care a inspirat-o sa porneasca in noua si captivanta lume a modei. Insa momentul in care a devenit mama a fost cel care a reorientat-o catre colectiile pentru fete si pentru baieti. Bucuria de a avea un copil i-a dat motivatia care sta in spatele acestor colectii pentru copii.