Iertarea, un pas mare pentru evolutie

Evolutie…pasi spre inainte, experiente traite in bucurie dar si experiente traite in suferinta. Avem la indemana Liberul Arbitru insa nu stim cand sa-l folosim. Suntem ce suntem pentru ca facem alegeri.

Nu exista alegeri rele, chiar daca asa par atunci cand suferim de pe urma lor. Se numeste evolutie, se numeste experienta. De multe ori spunem “iar mi-am luat-o”. Nu e corect, am trait inca o experienta care inseamna un pas inainte.

Iertarea inseamna tot evolutie. Cum ai putea sa traiesti fara sa inveti iertarea? Poti sa alegi sa nu ierti. Da, poti. Dar poti sa fi fericit avand atata ura in suflet? Daca spui ca da, aleg sa nu te cred. Inseamna ca nu stii ce inseamna fericirea. Iarta, iarta din suflet, daca nu o faci pentru altcineva, fa-o pentru tine. Este medicamentul cel mai bun. Iarta-te si pe tine.

Sigur te-ai invinuit pentru ceva, sigur ai gandit despre tine ca nu esti suficient de bun. Daca alegi sa ierti, iarta din sufletul tau si nu pe bucatele, iarta totul.

Esti un OM frumos, ai evoluat asa frumos pana acum, ar fi pacat sa pastrezi ura in sufletul tau. Iarta, iubeste si evolueaza. Alege! Ai sansa sa o faci.

Hartuiala la locul de munca

Azi am auzit o poveste incredibila dar atat de adevarata si de des intalnita in multe companii…Hartuiala la locul de munca. Hartuiala in sensul de “ruptura” dintre angajat si angajator. Si ce e mai grav, “mana” cu care se dirijeaza aspectele nelegale este tocmai mana directorului de resurse umane.

Este drept, acesta trebuie sa fie de partea angajatorului, dar de la a face lucruri la limita legalitatii si pana la a face unele in afara legii, este cale lunga. In oferta de angajare, in contractul individual de munca negociezi ceva, peste nici o luna esti obligat sa semnezi altceva.

Oare de ce acceptam asta? Daca nu semnam, ramanem fara job. Daca semnam, avem job dar nici o siguranta ca peste o alta luna nu va trebui sa semnam alt document.

Contractul psihologic dintre angajat si angajator este degradat…cum poti sa dai randament la job, sa ai rezultate bune, sa mai crezi in valorile companiei…iar angajatorul cum poate sa mai solicite angajatului devotament?

Vi s-a intamplat vreodata sa fiti hartuiti profesional?