Este o idee proasta pentru sanatatea ta sa faci sex?

Este o idee proasta pentru sanatatea ta sa faci sex?

0 223

Eu am primit un email zilele trecute de la un cititor care a citit un articol care critica multe reviste si siteuri web populare pentru ca promovau ideea conform careia ar trebui sa facem sex mai des, pentru ca acest lucru este bun pentru sanatatea noastra. Scopul acestui articol era sa spuna ca, atunci cand sexul devine o activitate utilitara, acest lucru face ca sexul sa nu mai fie o activitate distractiva- in schimb, devine un lucru pe care noi credem ca ar trebui sa il facem in loc sa fie un lucru pe care vrem sa il facem din placere. Cititorul respectiv m-a intrebat ce parere am eu despre acest lucru  si adevarul este ca sunt complet de acord sii uite de ce.

In timp ce este cu siguranta adevarat faptul ca exista mai multe cercetari care sugereaza faptul ca sexul este bun atat pentru sanatatea noastra fizica, cat si pentru cea psihica,  acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa incepem sa facem sex din motive de sanatate. In primul rand, ar trebui sa tinem minte faptul ca o mare parte din aceste cercetari este corelationala, ceea ce inseamna ca nu putem mereu sa stabilim care este cauza si care este efectul si, prin urmare, poate ca ar fi mai bine sa fim putin precauti inainte sa tragem concluzii. Cu toate acestea, poate este si mai important faptul ca, atunci cand oamenii incep sa se forteze sa faca sex pentru ca ei cred ca trebuie sa o faca, acest lucru nu se termina prea bine.

lipsa-motivatiei-sexuale

Lipsa motivatiei de a face sex

Ca o dovada care sa sustina aceasta idee, poti sa iei in considerare un studiu recent, in care unor cupluri li s-a cerut sa isi dubleze frecventa partidelor de sex, in timp ce altor cupluri nu li s-a spus sa isi schimbe obiceiurile sexuale in vreun fel sau altul. Rezultatele au scos la iveala faptul ca grupul cu o frecventa dubla a activitatilor de natura sexuala nu doar ca a raportat nivele mai mici de fericire la urma, dar de asemenea se bucurau mai putin de sex si, in cele din urma, aveau o mai mica dorinta sexuala.

Ceea ce ne spune acest lucru este faptul ca, daca incepem sa vedem sexul ca pe o sarcina- ca pe un alt lucru pe care ar trebui sa il taiem de pe o lista cu lucruri de facut- atunci acest lucru tinde sa ne reduca motivatia noastra de a mai face sex. Faptul ca sexul ne poate aduce mai multe beneficii pentru sanatate este foarte bun, dar modul corect de a ne gandi la acest lucru este ca aceste efecte de sanatate sunt doar un potential bonus sau un efect secundar al faptului ca suntem activi din punct de vedere sexual. Acestea nu sunt in mod neaparat motive pentru a ne forta sa facem sex mai frecvent.Ma pe scurt, nu te forta sa faci sex mai des doar pentru ca rezultatele unor studii iti arata ca sexul este bun pentru starea ta de sanatate- in schimb, poti sa faci sex atunci cand iti doresti sa faci acest lucru.