De ce majoritatea oamenilor nu reușesc să slăbească

Este adevărat că mulţi oameni care încep o dietă, mai devreme sau mai târziu vor renunţa. Motivele pot fi multiple. A slăbi nu este foarte greu. Există reguli de bază care trebuie respectate. Iată factorii pe care trebuie să îi cunoașteți.

Arderea caloriilor

calorii zilniceAcesta este cel mai important factor pe care trebuie să-l înțelegeți. În funcție de stilul dvs de viață, organismul are nevoie zilnic de o anumită cantitate de calorii pentru a funcționa corespunzător. Pentru un bărbat, nivelul mediu zilnic este de 2500 de calorii iar pentru o femeie este de aproximativ 2000 de calorii.

Adevărul este că, consumând alimente și băuturi necorespunzătoare, este foarte ușor să depășiți aceste cifre, mai ales cele care sunt bogate în zahăr și grăsimi.  Dacă mananci mai multe decat organismul are nevoie, te ingrasi

Există două modalități de a pierde în greutate 

  • Prima este de a consuma mai putine calorii. Dacă faci asta, organismul tău începe să folosească caloriile stocate pentru a avea cantitatea de energie necesară pentru o funcționare corectă.
  • A doua modalitate este să faceţi exerciții fizice regulate. Pot fi consumate caloriile cu activitati clasice facute zilnic – cat timp iti pregatesti micul dejun sau urci cateva scari sau te joci cu copilul. Incearca sa faci pauze frecvente atunci cand stai la birou sau pe canapea, pentru a-ti misca putin corpul.

Personal, vă recomand să faceți exerciții regulate în loc să urmați o dietă deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate.

sport pentru a slabi

Ar trebui să ţin cont de numărul caloriilor consumate zilnic?

Mulți experți recomandă calcularea caloriilor, dar cred că nu este o metodă eficientă pe termen lung. Poate funcționa câteva săptămâni, dar întotdeauna concentrarea asupra numărului de calorii este destul de plictisitoare.

În loc să număraţi caloriile, mai bine învățați să scăpați de acele alimente care au un conținut foarte ridicat de calorii. În mod obișnuit, acestea sunt alimente prelucrate care sunt bogate în zahăr și grăsimi.

Verificaţi alimentele pe care doriţi să le consumaţi

Dacă este un aliment sănătos, dar conține multe calorii, reduceți porția. De exemplu, m-am obişnuit să mănânc multe nuci, deoarece acestea sunt hrănitoare. Cu toate acestea, ele sunt bogate în calorii, deoarece acestea conțin o mulțime de grăsimi. Din această cauză am redus numărul acestora.

Ceea ce aveți este la fel de important

Este un factor foarte important. Consumul zilnic de calorii trebuie să provină din alimente care sunt nutritive. Asta inseamna ca ele contin suficiente minerale, vitamine, grasimi sanatoase si carbohidrati, proteine ​​si alti nutrienti sanatosi.

De aceea, cred că majoritatea dietelor nu sunt corespunzătoare, deoarece, de obicei ele exclud un grup de alimente.

Piramida alimentară de mai jos vă poate ajuta mult să înțelegeți ce înseamnă alimentația sănătoasă și puteți citi multe alte sugestii utile despre o alimentație sănătoasă.

piramida alimentelor

Fii activ

Cea mai bună metodă de a arde caloriile este o viaţă cât mai activă în fiecare zi. Credeţi că veți arde caloriile dacă stați în fața televizorului sau a computerului? Desigur că nu.

În loc să călătoriţi cu mașina, mai bine mergeţi pe jos. Urcaţi şi coborâţi scările de mai multe ori, lucrați în grădină, faceţi ciclism etc. Aceste mici activități zilnice pot duce la o ardere destul de mare a caloriilor.

Fii consecvent

În cele din urmă, cel mai important factor este să nu renunți niciodată! Există mai multe tehnici care vă ajută să rămâneți motivați în ceea ce privește pierderea în greutate.

Inceputul este întodeauna greu, dar dacă rămâneți consecvent, vă veți atinge obiectivele.

Cred că aceștia sunt cei mai importanți factori în realizarea a ceea ce îţi doreşti. Sper că, cu ajutorul acestor sugestii, veți putea scăpa de kilogramele în plus!