Cum slabim sanatos

Majoritatea medicilor  spun ca pentru a fi mai sanatosi trebuie sa avem mare grija la ce si cum mancam, pentru a nu lua in greutate. Cu cat greutatea corporala creste, cu atat mai mult creste si riscul de imbolnavire, iar tratamentele in aceste cazuri sunt costisitoare si de durata. De aceea este mai bine este  sa previnim imbolcavirile generate de cresterea in greutate schimbandu-ne modul de viata si prin alimentatia de zi cu zi. Inainte de toate aceste trebuie facute o serie de analize medicale de laborator  recomandate de catre medic,  care arata daca cineva are  peste greutatea corporala,  pentru ca totul sa se faca numai la indicatia medicului.

Apoi, daca la analizele medicale se arata acest lucru, este bine de consultat un medic nutritionist pentru stabilirea unei diete de slabire. Aceste diete de slabire sunt diversificate si in acelasi timp difera de la un om la altul. Aceste tipuri de diete sunt personalizate, deoarece medicii nutritionisti trebuie sa tina cont si de rezultatele analizelor medicale de laborator, sa vada daca respectivul pasient se confrunta cu vreo boala sau daca este allergic la vreun aliment. In acelasi timp trebuie stiut de catre cei ce vor sa slabeasca tinand aceste diete de slabire, care sunt stabilite de medicii nutritionisti, ca rezultatele nu vor veni imediat, ci in timp. Aceste diete trebuie tinute pe termen lung, chiar daca vedem o scadere de greutate intr-un termen mai scurt. In acest sens, nutritionistii  recomanda scoatere unor alimente care ne cresc riscul de crestere in greutate foarte repede.

Ce alimente care slabesc dauneaza sanatatii

Printre alimentele cele mai daunatoare in acest sens sunt cele cu un crescut  continut de zaharuri, fainoasele si alimentele grase. Cele mai periculoase si nesanatoase  pentru organism cunt bauturile carbogazoase care au si un continut foarte mare de indulcitori si in special zahar.  Este recomandat pentru inlocuirea acestora cu apa plata sau sucurile natural diluate cu apa plata pentru ca sunt benefice pentru organism. Din categoria fainoaselor, cele mai nerecomandate alimente pentru o slabire cat mai sanatoasa, sunt producele de patisserie si painea alba.

Grasimile sunt si ele puse pe lista neagra de catre nutritionisti, deoarece rezultatul final al consumului acestora duce la cresterea in greutate si automat la imbolnavirea organismului. In aceasta categorie intra si margarina, care este si ea tot o grasime si este interzisa de catre medicii nutritionisti. Multora dintre cei care vin la medical nutritionist pentru a li se prescrie diete de slbire, le este foarte greu sa renunte la  aceste alimente pe care le consuma aproape zilnic, dar o fac pentru sanatatea lor. Mai ales daca li se spune de catre medical nutritionist care prescrie dieta de slbire ca este singurul sic el mai bun, sanatos si usor de tinut  mod de slabire.