Cum sa-ti alegi sutienul corect

Cum sa-ti alegi sutienul corect

0 1002

 

Fiecare femeie merita sa se simta confortabil in sutienul sau. Sutienele le gasiti intr-o mare varietate de forme, marimi, materiale si culori, iar acest aspect poate fi naucitor, mai ales atunci cand nu stiti ce vreti, de unde sa incepeti sau ce vi se potriveste. Daca invatati corect masuratorile si va familiarizati cu masura si forma pieptului dumneavostra, veti fi capabila sa va gasiti sutienul ideal, in cel mai scurt timp.

1. In cautarea marimii perfecte

a. Alege un sutien confortabil si bine montat.

Acesta nu ar trebui sa lase “santuri” pe laterale, iar mameloanele ar trebui sa fie la jumatatea distantei dintre cot si umar. In cazul in care acesta este mai mica, ajustati bretelele.

b. Masurati corect circumferinta de sub sani.

Pozitionati-va in picoare in fata unei oglinzi si cu un cemtimetru masurati zona de sub piept si notati valoarea. Centimetrul trebuie sa fie paralel cu podeaua. Foarte important este sa nu strangeti prea tare (ca un corset), dar nici prea slab. Daca ridicati mainile, sutienul nu ar trebui sa plece de sub sani. Cu toate ca majoritatea femeilor cred ca bretelele au cel mai important rol, nu este deloc asa. Baza sutienului este cea mai importanta si ea ar trebui sa sustina greutatea, in caz contrar vor aparea dureri de spate si de umeri.
De exemplu, daca sub sani masurati 72 de cm, inseamna ca marimea este de 70, deoarece indicele sunt trecute din 5 in 5 cm (70, 75,80, etc.)

masurare-sutien
c. Masurati circumferinta sanilor.

Infasurati metrul in jurul sanilor la punctul maxim de masuratoare, apoi notati. Reperul ar trebui sa fie mameloanele. Deoarece marimea sanilor este influientata de perioadele de menstruatie sau de balonare, indicat ar fi sa faceti masuratorile in afara acestor perioade, cand sanii sunt in forma lor normala.

d. Calculati dimensiunea

Scadeti dimensiunea benzii de sub sani cu dimensiunea sanilor, astfel rezultand marinea corecta a sutienului dupa cum urmeaza:
• diferenta mai mica de 13 cm atunci purtati marimea A;
• intre 14 cm si 15 cm marimea B;
• intre 16 cm si 17 cm marinea C;
• Intre 18 cm si 19 cm marimea D;
• Peste 20 de cm marimea E sau F.
Dcaca revenim la exemplu anterior rezulta ca purtati 70C.

sutien corect
e. Apelati la un profesionist

Daca sunteti nesigura de masuratorile facute, cel mai bine este sa apelati la ajutorul consilierului de vanzari, deoarece acest aspect face parte din munca lor.

2. Asigurati-va ca va vine perfect

 

a. Partea de inchidere trebuie sa fie fix pe coloana vertebrala, iar carligele nu trebuie sa va jeneze in nici un fel. Deasemenea nici balenele nu trebuie sa va provoace discomfort. Acestea trebuie sa urmareasca perfect linia sanilor.
b. Mare atentie la materialul si modelul pe care il alegeti. De preferat este sa fie 100% bumbac si fara model (flori, pietre, etc), deoarece pot crea discomfort si, cu toate ca sunt ochioase, nu le puteti purta pe sub haine mulate.

c. Dupa ce ati cumparat sutienul potrivit, orientati-va si pentru unul special pentru activitatile sportive, deoarece sustinerea trebuie sa fie una foarte buna pentru a nu afecta elasticitatea pieptului.