Cum sa alegi un televizor performant si la un pret mic

In ziua de astazi puteti gasi pe piata fel si fel de televizoare, care mai de care mai performante. Insa acestea au niste preturi care uneori te pot “ scoate din sarite” si desigur, cand spun acest lucru, ma refer in special la televizoarele bazate pe tehnologii de ultima ora, precum 4K Ultra HD sau OLED. Chiar daca aceste tipuri de televizoare sunt unele intr- adevar performante si dotate cu caracteristici superioare de imagine si multe functii suplimentare, ele inca nu sunt accesibile din punct de vedere al preturilor, pentru cei mai multi dintre romani.

Insa atunci cand oamenii nu dispun de foarte multi bani pentru cumpararea de televizoare, acestia trebuie sa stie ca pot opta chiar si pentru achizitionarea unor televizoare mai accesibile din punct de vedere al preturilor, cum ar fi televizoarele HD sau Full HD. Principala problema a unora este insa aceea ca nu stiu sa faca diferentele intre un televizor HD si unul Full HD si mai mereu le confunda pe acestea intre ele. Iar acesta este de fapt si motivul pentru care m-am decis sa scriu acest articol, pentru ca lumea trebuie sa inteleaga ca intre aceste doua tipuri de televizoare exista diferente destul de mari.

In cazul televizoarelor Full HD, oamenii ar trebui sa stie ca acestea sunt definite de o rezolutie de 1920 X 1080 pixeli. In plus, aceste televizoare Full HD sunt create dupa o tehnologie destul de avansata, motiv pentru care ele sunt capabile sa redea niste imagini exceptionale si niste detalii destul de clare ale acestora. Mai mult decat atat, cei mai multi dintre producatori, au reusit ca in cazul televizoarelor Full HD sa mareasca unghiul de vizionare, astfel incat sa se poata privi imagini clare la acestea indiferent de pozitia si distanta de la care se priveste.

Despre televizoarele HD

In cazul televizoarelor HD standard, trebuie de asemenea sa se stie ca acestea sunt definite de o rezolutie de 1280 X 780 pixeli. Din acest lucru ne putem da seama ca si aceste televizoare sunt capabile sa redea imagini de o claritate buna insa aceasta nu se compara nici pe departe cu cele redate de niste televizoare Full HD. Desigur, acest lucru nu este vizibil in cazul televizoarelor cu diagonale mici, deoarece la acestea diferentele nu se observa foarte mult, insa atunci cand vine vorba despre doua astfel de televizoare, cu diagonale de peste 100 de inci, trebuie sa stiti ca diferentele se vor observa imediat.  Din punct de vedere al preturilor televizoarelor Full HD si HD standard, trebuie sa stiti ca acestea sunt unele destul de apropiate, motiv pentru care cei mai multi specialist recomanda cumpararea de televizoare Full HD in detrimentul celor HD Standard.