Cum ne imbracam corect?

Niciodata nu putem controla reactia celor din jur vizavi de tinuta noastra. Insa ceea ce putem face si controla totodata este mesajul pe care dorim sa il transmitem prin vestimentatia noastra. In final, la aceasta se rezuma mesajul  tinutei noastre, la reactiva pe care o manifesta interlocutorul nostru.

Daca incercam sa cunoastem regulile ce duc la declansarea acestor reactii, doar atunci vom reusi sa il facem pe cel din fata noastra sa inteleaga exact ceea ce am dorit noi sa transmitem. Astfel intelegem ca hainele sunt parte integranta a comunicarii nonverbale. Ele transmit celorlalti imaginea pe care noi o avem fata de noi insine. Tinuta aleasa si gesturile noastre transmit tot ceea ce simtim si credem noi despre momentul respectiv. Cel mai dur se simte acest lucru in mediul profesional.

                           images (23)

          Astfel s-a ajuns la concluzia ca 80% conteaza cum alegi sa te prezinti la un anumit eveniment sau intalnire si doar 20% conteaza ceea ce stii in atingerea scopului final. Asta chiar daca de foarte multe ori chiar si in plan vestimentar trebuie sa tinem seama de niste reguli.

Tinuta de restaurant

          E adevarat ca in ultimul timp reactia multora dintre noi este una clar negativa chiar inainte de a ne gandi daca am inteles bine sau nu ceea ce trebuie sa stim si sa respectam. De multe ori “facem ce vrem “ si nu “ceea ce trebuie”. Lucru care, de cele mai multe ori ii penalizeaza din start pe cei care gandesc asa.

Intr-o lume in care tinuta adecvata este litera de lege, respectarea regulilor este si asigurarea succesului. Asta pentru ca atunci cand ai un scop bine stabilit, cu siguranta stii sa te supui unor reguli, reguli de bun gust si de mare admiratie totodata.

Tinuta de Covorul Rosu

          A te imbraca adegvat inseamna de fapt a te conecta cu cei din jurul tau, iar ei vor vedea acest lucru si il vor aprecia cu siguranta. Nu degeaba se spune ca daca iti doresti sa fii acceptat intr-un anumit mediu trebuie neaparat sa te conformezi cu regulile impuse de acel mediu. La urma urmei sunt reguli de bun simt care fac ca toata lumea sa se simta bine, confortabil iar ambianta sa fie cea dorita.