Croitorie pentru incepatori

Croitoria pentru incepatori – de la “clothes-press” – este un ghid gratuit pentru a incepe sa confectionati haine. Invatati cum sa coaseti, ce echipamente aveti nevoie, cum sa alegeti tiparele de cusut si ce materiale sa cumparati, care sunt cele mai bune carti si cursuri, si de unde sa obtineti ajutor si inspiratie.

Daca vreti sa incepeti a va face propriile haine, poate fi greu sa stiti de unde sa incepeti. Iata ce trebuie sa stiti:

1.Ce echipamente aveti intr-adevar nevoie

Echipamente de baza pentru croitorie, de unde sa il cumparati, dotari optionale, depozitare

Echipamente de baza pentru croitorie

Nu aveti nevoie de atat de multe lucruri pentru a incepe. In afara de o masina de cusut si de fier de calcat, incepatorii pot cumpara lucrurile esentiale la un pret mai mic de 40 dolari. Aveti nevoie, de asemenea, de o masa pentru a lucra si de un pic de spatiu pentru a depozita echipamentele.

Echipamentele minime

Banda pentru masura – de preferinta cu cm. Un standard de 150 cm lungime este bun daca nu sunteti foarte inalt

Ace cu gamalie – ace de otel de care folosesc croitoresele care sunt destul de subtiri si de lungi. Acele mele sunt marimea 34 x 0.6mm cu capete plate.

Ace de cusut – pachet de ace de cusut

Foarfece ascutite pentru croitorie sau pentru taiat materialul – cei mai multi oameni va recomnada sa cumparati cele mai bune foarfece pe care vi le puteti permite. Cu toate acestea, pana cand aflati daca va place sau nu croitoria, v-as recomanda sa cumparati doar o pereche rezonabila care nu este prea scumpa. Puteti cumpara o pereche buna pentru aproximativ 20 dolari. Nu cumparati cele mai ieftine foarfece deoarece ele nu taie prea bine. Dupa ce ati obtinut foarfecele voastre de croitorie folositi-le numai pentru a taia materialul si evitati tocirea lor. Dojeneste-i dureros pe cei din casa care v-ar fura foarfecul ca sa taie hartie sau pentru orice altceva!

Creta sau creioane de creta pentru croitorie – creioanele de creta sunt probabil cele mai indicate pentru a marca materialul. Este bine sa aveti unul inchis (in general, roz sau albastru) si unul deschis (alb).

Rigla, creion si radiera – pentru a face modificari la tipare.

Fier si masa pentru calcat – din pacate, calcatul este o parte importanta a croitoriei. Va trebui sa calcati materialul si tiparele si de multe ori sa folositi fierul de calcat pentru a apasa pe cusaturi si pe clinii de la haine. Fierul de calcat cu abur este util, dar nu trebuie sa fie unul scump.

Masina de cusut – ati putea coase fara o masina de cusut daca va place sa coaseti cu mana si aveti mult timp la dispozitie dar croitoria este mai eficienta si mai rapida daca folositi o masina de cusut.

Alte lucruri foarte utile pentru incepatori

Pernita pentru ace si magnet – sunt de ajutor pentru a nu pierde acele in covor si apoi sa va intre in picioare. Puteti face intotdeauna propria voastra pernita pentru ace.

Taietor de cusatura – foarte ieftin si foarte la indemana pentru greselile de fixare. Eu il folosesc pe al meu destul de mult.

Foarfece ascutite mici – pentru taierea firului.

Foarfece ieftine – pentru taierea tiparelor de hartie. Am descoperit ca este bine sa pastrez o pereche de foarfece mai ieftine astfel incat sa nu fiu tentata sa folosesc foarfecele de croitorie pentru a taia hartia nefolositoare.Pensula din par natural de care folosesc marii artisti – pentru a curata scamele din masina voastra de cusut. Cea de dimensiuni 10-14 este potrivita pentru aceasta munca.

Bobini suplimentare pentru masina de cusut – cumparati un pachet de bobine din plastic care sa se potriveasca cu masina voastra de cusut, astfel incat sa puteti avea fire de mai multe culori cand coaseti.

Panza pentru apasare – este utilizata pentru a preveni ca materialul sa dobandeasca luciu atunci cand il calcati si pentru a ajuta la evitarea lipirii acestuia de fierul de calcat. Puteti folosi si un prosop pentru ceai.

De unde sa cumparati echipamente pentru croitorie

Pentru lucrurile de baza, incercati un magazin de cusut local daca exista unul sau lanturile de magazine John Lewis. Acestea sunt, de asemenea, locurile cele mai bune pentru a cauta masini de cusut. Magazinele generale de mestesuguri cum ar fi Hobbycraft au, de asemenea, unele lucruri pentru cusut. Am pus impreuna cateva recomandari pentru echipamentele de baza ale croitoriei pe Amazon astfel incat sa puteti vedea ce sa cumparati. Alti furnizori online buni includ Jaycotts si Sew Essential – ambele aceste site-uri ofera o gama larga de produse.

Lucruri la care trebuie sa va ganditi sa le cumparati mai tarziu

Exista o multime de lucruri pe care le-ati putea cumpara dar este, probabil, cel mai bine sa asteptati pana cand aveti nevoie de ele sau pana cand va sunt de folos in a face diverse lucruri. Unele dintre acestea sunt:

Manechine pentru croitorese – acestea va sunt foarte utile pentru a aseza bluzele si fustele, dar ele nu sunt ieftine. Va puteti face munca si fara ele.Picioare suplimentare pentru masina voastra de cusut – masina voastra ar trebui sa aiba cateva picioare diferite dar s-ar putea sa aveti nevoie de unele suplimentare. Picioarele pentru fermoare obisnuite si ascunse sunt deosebit de utile.

Lucruri pentru organizare si depozitare – lucrurile pentru depozitarea firelor si bobinelor, cutiilor cu materiale, inventiilor si a galanteriei. Cutiile din plastic care se vand in magazinele de bricolaj pentru depozitarea suruburilor pot fi utile. Este usor sa te descurci cumparand o multime de cutii diferite (sau poate doar eu sunt asa).

Mai multe echipamente speciale pentru calcat – panza de presare adecvata, masa de croitorie pentru presarea cusaturilor curbate si planseta pentru maneci. Intr-o zi voi avea toate acestea!

Lucruri de facut tiparul – hartie neteda pentru tipar (desi orice hartie este buna), curbe frantuzesti sau potrivite pentru tipare si un metru.Lucruri diverse – lucruri cum ar fi un stilet (cutitas) pentru punctele de cotitura, curele, forfecute pentru dantela, si lista poate continua!Este bine sa le aveti pe toate daca lucrati la un proiect in care este necesara folosirea lor, dar nu in mod esential atunci cand sunteti incepatori.