Creatori de moda celebri

0 1058

O cifra de afaceri de saisprezece miliarde de franci in 2005. Mai mult de 120 de magazine in toata lumea. Iata ce reprezinta astazi imperiul Prada… Sa ramai masca, nu gluma…

O tipa cool, asta era Miuccia Prada inainte de a deveni regina gentilor, in 1978. Si pe deasupra, comunista! Ne e greu sa credem, dar milaneza s-a aflat mult timp in randurile Partidului Comunist!

0 1174

Daca nu ar exista, ar trebui inventata…

Agnes B este o autodidacta. Pana in 1964 lucreaza ca redactor la revista Elle, cand decide sa devina designer. Isi face debutul la Dorothee Bis, apoi creeaza pentru V de V, iar din 1973 isi lanseaza propria marca.

Dupa doi ani, cumpara o macelarie in Halles, pe care o transforma in primul sau magazin. Pe de alta parte, este si primul magazin de imbracaminte dintr-un cartier unde pana atunci se vindeau numai alimente.

0 940

Se spune ca, pentru a reusi trebuie sa iti doresti din tot sufletul acel lucru. Fals! Poti sa ajungi un nume de referinta intr-un domeniu si fara sa vrei asta: Paul Smith este un exemplu perfect.

De mic, Paul isi doreste sa devina ciclist de performanta. Nu pentru a castiga Turul Frantei, ci doar pentru a merge pe bicicleta toata ziua (se vede deja ca e ambitios !). Si, bineinteles, la 16 ani se lasa de scoala. De ce? Sa mearga pe bicicleta, de dimineata pana seara. Toate bune si frumoase, pana ce un accident pune punct carierei lui de ciclist. Sase luni de spitalizare, urmate de cativa ani de taiat frunze la caini, ii asigura un stralucit viitor de somer.

0 819

Astazi, casa Hugo Boss e lider mondial pret-a-porter, dar putini stiu ca parintele acesteia a fost candva pe punctul de a fi deportat…

1923 – Metzingen, Germania. Hugo mosteneste fabrica de imbracaminte a familiei sale. Economia tarii se afla intr-o perioada dificila, dupa un razboi pierdut. Tanarul Hugo decide sa ofere guvernului aflat la putere serviciile fabricii sale. Iata-l, asadar, confectionand uniforme pentru politie, pompieri si armata… Dar asta nu ajunge pentru a evita falimentul intreprinderii.

0 790

NU! Povestea care urmeaza nu este rezumatul unui filmulet de pe RTL. E vorba chiar de viata lui Calvin Klein (si absolut numic nu este exagerat).

Calvin creste in Bronx. Tatal lui tine o bacanie, iar mama sa, pe scurt, pierde vremea. Intra la institutul de moda din New York la douazeci de ani si iese licentiat, dar si …. casatorit si asteptand un copil! Formidabil, nu (cand ai cum sa iti asumi toate respunsabilitatile astea)? Astfel, Calvin isi ia doua joburi, pune deoparte tot ce poate (1000 $ in patru ani, genial!) si ii propune amicului sau Barry (bogdat, deci de ajutor) o asociere in vechea afacere cu haine.