Calvin Klein

Calvin Klein

0 791

NU! Povestea care urmeaza nu este rezumatul unui filmulet de pe RTL. E vorba chiar de viata lui Calvin Klein (si absolut numic nu este exagerat).

Calvin creste in Bronx. Tatal lui tine o bacanie, iar mama sa, pe scurt, pierde vremea. Intra la institutul de moda din New York la douazeci de ani si iese licentiat, dar si …. casatorit si asteptand un copil! Formidabil, nu (cand ai cum sa iti asumi toate respunsabilitatile astea)? Astfel, Calvin isi ia doua joburi, pune deoparte tot ce poate (1000 $ in patru ani, genial!) si ii propune amicului sau Barry (bogdat, deci de ajutor) o asociere in vechea afacere cu haine.

Calvin Klein

In 1968, societatea poate sta pe propriile picioare (totusi , ceva mai mult pe cele ale lui Barry). Calvin si amicul lui produc paltoane, dar vand doar doua pe zi (familiei), ceea ce ii face sa se gandeasca serios la inchiderea afacerii, cand unui cumparator de la Bonwit Teller ii surade linia lor de creatii. Acesta la lasa 50000 $ (pentru paltoane bineinteles) si spune: „Maine veti fi cunoscuti.”

In 1970, Calvin introduce jeansii in haute-couture si vinde 40000 de bucati intr-o saptamana, ceea ce ii aduce trei premii Coty (nu intrebati ce inseamna. Stim doar ca in acea perioada, oamenii se omorau pentru premiul asta, iar el era cel mai tanar castigator. V-am lamurit?). In continuare, isi sarbatoreste succesele prin diverse cluburi, cu numeroase pahare in mana, cu figura presarata cu substante albe de atatea ori (si nu e doar o figura de stil!), uitara sa se intoarca acasa pana in 1974, unde… dar nici nu mai merita sa continuam!

In 1978, ii merge atat de bine cat poate sa-i mearga unui alcoolic, divortat si inglodat in datorii, cand… fiica lui este rapita. Atunci Calvin le propune rapitorilor sa-i ia locul fiicei sale. Finalul acestei povestioare:

Calvin-Klein-Jeans

oferta – refuzata (cine ar fi acceptat-o in acele conditii?), copilul – pana la urma eliberat, creatorul de moda – devenit erou.

Luand-o de la capat cu dreptul (din nou, cel al lui Barry), isi relanseaza vanzarile in 1980, datorita lui Brooke Shields (care avea cincisprezece ani!) si acestui slogan: «Nu mai e nimic intre jeansii mei Calvin Klein si mine.

Se vand 200.000 de bucati in prima saptamana.

In 1982, ataca si domeniul lenjeriei intime masculine. Adio izmene largi, bun venit slipului mulat! Este foarte bine primit, din moment ce creatia sa are avantajul de a plasa clopotnita in mijlocul satului! Inovatia asta face ravagii (si in sensul propriu al cuvantului). Calvin al nostru este, asadar, fericit, cu atat mai mult cu cat se si recasatoreste. Are un an linistit, si pac! Este la un pas de faliment! Prin urmare, este nevoit sa recurga la bautura (care nu-1 face decat sa fie la un pas de alte pericole) si droguri. Ajunge intr-un centru de dezintoxicare (si sotia lui in pat cu altul), in 1994, Klein revine de departe (clinica se afla in Minnesota) cu o idee geniala (si foarte practica): parfumul unisex! in 1997, realizeaza o cifra de afaceri de 16 miliarde de franci, fata de 20 de miliarde, cat realizasera toti creatorii francezi la un loc (asta ne linisteste!).

In 2003, isi vinde compania in valoare de 400 milioane de dolari, pleaca din nou la dezintoxicare (fara indoiala ca acest lucru merita de trei ori mai mult) si devine caz de studiu in universitati (totusi nu stim daca la economie sau psihologie…).

SIMILAR ARTICLES

miuccia prada

0 1058
agnes b

0 1174
Paul Smith

0 940
magazin hugo boss

0 819