Beneficiile mastilor cu namol, apa de mare si ape minerale

Beneficiile mastilor cu namol, apa de mare si ape minerale

0 866

Namolurile, apa de mare si apele minerale pot constitui masti de sine statatoare, de exemplu namolurile, sau pot intra si in compozitia mastilor, apa de mare si apele minerale luand locul infuziilor si decocturilor.

Namolurile dau rezultate bune in tratamentele cosmetice naturiste ale pielii datorita radioactivitatii lor (radioactivitatea in limite normale). Radioactivitatea namolurilor acce­lereaza procesele de reinnoire celulara. Ele contin si oligoelementele necesare metabo­lismului celular, iar cele bogate in sulf sunt masti excelente pentru tenurile seboreice.

Pe fata, din cauza impuritatilor continute, se aplica numai namolurile care au trecut printr-un proces de transformare, adica namolurile deshidratate (sub forma de pulbere) si sterilizate.

masca pentru ten cu namol

Dupa tipurile de ten, mastile cu namol sau impachetarile cu namol pot fi aplicate calde (praful de namol se prepara cu apa sau infuzie calda) sau reci (praful de namol se prepara cu apa sau infuzie rece). Mastile din namol cald sunt recomandate pentru tenurile foarte uscate, dar nu foarte imbatranite, deoarece caldura are efect negativ asupra tonusului muscular. Pentru tenurile uscate si mai putin ridate, efectul de accelerare locala a circulatiei sangelui ajuta la cres­terea capacitatii de absorbtie a tegumentelor.

masca cu nanol

Mastile din namol rece, mai ales cele bogate in sulf, sunt recomandate tenurilor se­boreice, avand ca efect inchiderea porilor dilatati si deci netezirea pielii, pe langa actiunea terapeutica a sulfului din continutul lor.

Mastile reci au un efect inviorator asupra pielii.

  • Apa de mare poate intra in continutul mastilor, poate fi folosita in comprese reci sau calde (dupa efectele urmarite) sau sub forma de pulverizari reci, invioratoare, exe­cutate cu un pulverizator la sfarsitul tratamentului cosmetic. Ea contine o mare cantitate de oligoelemente biostimulatoare.
  • Apele minerale pot intra, de asemenea, in continutul mastilor, inlocuind infuziile, dar pot fi folosite si in comprese reci, invioratoare, precum si sub forma de pulverizari, tot reci, la sfirsitul tratamentului cosmetic. Deci, pentru actiunea lor invioratoare, exci­tanta, apele minerale se folosesc reci.

Pentru o actiune calmanta in cazul tenurilor sensibil-alergice (mai frecvent in tenurile uscate), deci pentru sedarea mincarimii, apele minerale, mai ales cele alcaline, se aplica in comprese calde.

masca pentru fata cu apa de mare

  • Apele minerale sulfuroase, prin actiunea lor keratoplastica, sunt recomandate tenurilor seboreice.
  • Apele minerale arsenicale au efect antiseptic (dezinfectant) si pot fi utilizate in cazul tenurilor acneice.

Apele minerale radioactive, prin efectul lor de excitare a metabolismului celular si prin actiunea de reparatie a tesuturilor, sunt recomandate pentru tenurile imbatranite.

Apele minerale sulfuroase si arsenicale pot fi folosite in masajul uscat al tenurilor acneice cand, in timpul masajului, cosmeticiana isi poate inmuia degetele intr-un bol cu una dintre aceste ape minerale.

Toate apele minerale contin, pe langa elementul de baza (sulf, arseniu etc.), si o gama foarte larga de oligoelemente biostimulatoare.

Cu ajutorul apelor minerale, prin comprese si pulverizari, se realizeaza si hidratarea pielii.

masti hidratante pentru fata

Hidratarea externa, in cazul tenurilor uscate, dar mai ales in cazul tenurilor ridate, nu este suficienta. Ea trebuie completata cu hidratarea interna, prin consumarea fie a apei minerale, fie a sucurilor de fructe si legume (cu rol de stimulare generala), fie a ceaiurilor adecvate afectiunilor de care suferiti, fie a apei curente. Cantitatea de lichid consumata intr-o zi trebuie sa fie minimum 2 litri, cantitate care va fi suplimentata dupa nevoi, in perioada, verii.

masca fata cu ape minerale

Ape arsenicale si radioactive se gasesc la Baile Tusnad, Singeorz, Buzias etc.

Ape minerale sulfuroase si iodurate se gasesc la Baile Herculane, Pucioasa, Govora, Calimanesti, Caciulata etc.

Cu ape minerale alcaline pot face bai la picioare persoanele care sufera de hiperhidroza (transpiratie excesiva) la acest nivel.